MC-hjälmar

Letar du efter MC-hjälmar? Då har du kommit helt rätt. 

Vi på Bike Trollhättan erbjuder ett brett sortiment av MC-hjälmar som passar alla typer av hojåkare och prisklasser. I vårt sortiment hittar du bland annat integralhjälmar, öppningsbara hjälmar, öppna hjälmar, cross och hybrid/adventure-hjälmar. Vi har dessutom juniorhjälmar och hjälmtillbehör såsom visir och intercom-system

MC-hjälmar från välkända varumärken

Vi erbjuder ett brett sortiment av hjälmar som passar alla hojåkare och prisklasser. Alla de hjälmar vi erbjuder är från kända varumärken såsom Shoei, Arai, Nolan, Caberg, Schuberth, HJC och många fler. 

Hjälmen är utan tvekan den viktigaste delen av din skyddsutrustning när du kör MC. Därför är det viktigt att du väljer en godkänd motorcykelhjälm. Från och med 2008 är det till och med lag att alla MC-hjälmar som säljs i europa ska vara CE-godkända. Nedan kan du läsa mer om de olika hjälmarna du hittar i vårt sortiment:

Vilken hjälmtyp:

Integralhjälmar är både den vanligaste och säkraste MC-hjälmen som tillverkas. Anledningen till detta är att de är tillverkade i ett enda stycke och täcker hela huvudet inklusive hakan och käkpartiet.

Öppningsbara hjälmar är också en vanlig hjälm som påminner mycket om integralhjälmen till utseendet. Enda skillnaden från integralhjälmen är att visir och hakparti kan fällas upp över hjälmen och blir då jämförbar med en öppen hjälm.

Öppna hjälmar är vanligast bland moped och scooterförare. Denna hjälm är väldigt bekväm att ha på sig men saknar dock skydd mot både hakan och käkpartiet. Detta gör att den öppna mc-hjälmen ger sämst skydd bland de olika hjälmtyperna. 

Crosshjälmar används för det mesta av dem som kör cross och enduro och inte bland dem som kör på vanliga vägar. Crosshjälmen ger ett relativt bra skydd mot huvudet men kräver att man använder ”rossglasögon” för att också ge skydd mot fartvind, insekter och liknande. 

MC-hjälm rea 

Bland vårt stora utbud av hjälmar så hittar du också utvalda produkter till rabatterade priser. Utöver detta så erbjuder vi även fri frakt vid köp över 1000 kronor, snabba leveranser inom hela Sverige och fria byten.

Tveka inte heller på att höra av dig till oss ifall du har några frågor eller funderingar kring ditt val av MC-hjälm.

Copyright © 2013-2017 Magento, Inc. Alla rättigheter reserverade.