Dainese

Dainese

Letar du efter högkvalitativ MC-utrustning från det populära varumärket Dainese? Då har du hittat helt rätt! Hos oss på Bike Trollhättan hittar du nämligen ett utav nätets största utbud av produkter från Dainese.

 

Dainese är kanske mest kända för sina otroligt fina skinnställ men erbjuder även lika bra MC-handskar, MC stövlar, skyddsjackor och mycket mer. Historien om Dainese började i Molvena, Italien 1972. Lino Dainese, en ung motorcyklist och affärsman, började designa och göra skyddskläder för cyklister. Med inspiration från geometri och från naturen själv.

Dainese historia börjar 1968 när grundaren Lino Dainese och hans kompisar åkte på semester till London på deras vespor. Väl framme så möttes de av flera brittiska åkare som bar läderkläder på deras motorcyklar/mopeder, och det var där idén föddes om att skapa ett varumärke som tillverkar snygga, säkra och sköna mc-kläder i skinn! Några år senare (1974) var deras tillverkning och innovation redan i framkant i mc-världen och det var här Dainese valde att ta det till nästa nivå och började samarbeta med flera proffs-förare för att tillsammans med dem ta fram en ännu bekvämare och säkrare utrustning. Tack vare detta så lanserade också Dainese världens första ryggskydd till marknaden år 1979, något som idag är en självklarhet på i stort sett alla märken världen över.

 

Idag associeras varumärket med kvalitet och säkerhet, vilket är vad alla hojåkare söker efter. Något som också har gjort dem populära är att de erbjuder utrustning för både damer och herrar!

Copyright © 2013-2017 Magento, Inc. Alla rättigheter reserverade.